top of page
Szerző képeYogArena

Miért jó a gerinc jóga?



A gerinc jóga számos egészségügyi problémára nyújt megoldást, és a fájdalmak megelőzésében is jelentős szerepe van. A rendszeresen végzett gerinc jóga segítségével megelőzhetők és javíthatók az alábbi panaszok:







FIGYELEM! A gerinc jóga videókon keresztül történő gyakorlás célja elsősorban a prevenció, azaz a megelőzés. Egészségügyi problémákkal rendelkező személyek konzultáljanak orvosukkal, mielőtt bármilyen új gyakorlatot beépítenek a rutinjukba!

  • Tartáshibákból eredő fájdalmak: a helyes testtartás megtartása és a gerincoszlop egyensúlyban tartása által a gerinc jóga segíthet megelőzni az olyan problémákat, mint a hátfájás, fejfájás, nyaki fájdalmak, lumbágó, ízületi problémák stb.

  • Csökkenő mobilitás és rugalmasság: a gerinc jóga javíthatja az ízületek mobilitását, növelve ezzel a test rugalmasságát.

  • Emésztési problémák: a gyakorlatok segítségével tonizáljuk a belső szerveket, ezáltal rendeződnek a problémák.

  • Ízületi problémák: a terhelt ízületek átmozgatása révén ízületi folyadék termelődik, mely megvédi az ízületeket a kopástól és az abból eredő fájdalmaktól.

  • Szorongás és stressz: a gerinc jóga gyakorlatokat elsősorban légzés-szinkronban végezzük, ezáltal hatással vagyunk az érzelmi állapotunkra, növeljük az ellenálló képességünket a stresszel szemben.

  • Szédülés és rossz közérzet: az egyensúlyi gyakorlatok erősítik az idegrendszert, csökkentik az időskori eséseket.

Az egészséges testtartás fenntartása fontos a hosszú távú egészség és jó közérzet szempontjából! Építsd be a rendszeres testmozgást az életedbe!

A gerinc jógát bárki végezheti. Nincs korhoz, fizikai erőnléthez vagy hajlékonysághoz kötve.

bottom of page