REGGELI
Csokis joghurtpuding
(Elkészítési idő kb 2 perc)
HOZZÁVALÓK:
1 csésze (250g) natúr vegán joghurt
2 ek vegán csokoládé ízű fehérjepor
2 tk kókuszreszelék
1⁄4 csésze (35 g) friss vagy fagyasztott málna
ELKÉSZÍTÉS:
2 adaghoz
1.
Keverjük össze a joghurtot és a fehérjeport egy tálban.
2.
Osszuk két kis tálba vagy üvegbe, és szórjunk a tetejére kókuszt és málnát.
TÍZÓRAI
Narancs elixír
(Elkészítési idő kb 10 perc)
HOZZÁVALÓK:
2 csésze (500 ml) víz
1 sárgarépa (közepes)
1 narancs meghámozva és durvára vágva
2 tk friss gyömbér vagy 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
meleg időben 4-6 jégkocka
ELKÉSZÍTÉS
2 adaghoz
1.
Tegyük az összes hozzávalót egy nagy teljesítményű turmixgépbe, és turmixoljuk legalább 1-2 percig, vagy amíg egyenletesen el nem keveredik.
2.
Szűrjük le, ha úgy tetszik, vagy hagyjuk benne a rostokat, és élvezzük azok előnyeit!
EBÉD
Friss paradicsom és mandula pesto
(Elkészítési idő: 10 perc)
HOZZÁVALÓK:
1⁄4 csésze (30 g) egész mandula (pörkölt) durvára vágva
2 gerezd fokhagyma
250 g koktélparadicsom vagy más paradicsom
1⁄3 csésze (40 g) reszelt vegán parmezán
1⁄2 csokor friss bazsalikom (150 g csokor) levél leszedve, néhányat tartalékolj a tálaláshoz
1 tk chili pehely vagy ízlés szerint, opcionális
só és bors, ízlés szerint
Tálaljuk a kedvenc zöldségféléinkkel, vagy tojás nélküli tésztával
ELKÉSZÍTÉS:
12 adaghoz
1.
A mandulát és a fokhagymát turmixgépben vagy kis robotgépben finomra vágjuk.
2.
Adjuk hozzá a paradicsomot, vegán parmezánt, bazsalikomot és chilipehelyet, ha használunk. Keverjük össze vagy dolgozzuk fel durva péppé. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3.
Tároljuk a Pesto-t légmentesen záródó üvegben. Hűtve 7 napig vagy fagyasztva akár 2 hónapig is eláll.
UZSONNA
Csokis-mentás szelet
(Elkészítési idő kb 25 perc)
HOZZÁVALÓK:
1 és 1⁄2 csésze (150 g) manduladara
2 ek kakaópor
1⁄3 csésze (100 g) mandulavaj (vagy más dióvaj)
1⁄4 csésze (60 ml) juharszirup (mézes vagy rizsmaláta szirup)
1 tk vanília kivonat
100 g kimagozott puha fajta datolya 10 percre forrásban lévő vízben áztatva
1⁄4 csésze (60 g) kókuszolaj megolvasztva
1⁄4 csésze (60 g) mandulavaj (vagy más dióvaj)
1⁄4 csésze (60 ml) mandulatej
2 ek juharszirup (mézes vagy rizsmaláta szirup)
1 tk spirulina port vagy használjunk 2 csepp zöld ételfestéket
1⁄8 tk borsmenta kivonat vagy 20 db borsmenta levél pépesítve
Csokimáz a tetejére:
2 ek kókuszolaj olvasztott
2 ek juharszirup (mézes vagy rizsmaláta szirup)
2 ek kakaópor (vagy kakaópor)
ELKÉSZÍTÉS:
kb 16 adaghoz
1.
Az alaphoz:
Keverjük össze a mandulalisztet és a kakaót egy közepes tálban.
2.
Adjuk hozzá a mandula vajat, a juharszirupot és a vaníliát, és keverjük jól össze.
3.
Sütőpapírral bélelt 20 cm-es négyzet alakú tortaforma aljába nyomkodjuk.
4.
A töltelékhez:
A datolyát lecsöpögtetjük, és konyhai robotgépbe tesszük.
5.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük simára. Az alapra öntjük és 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
6.
A feltéthez:
A kókuszolajat, a juharszirupot és a kakaót simára keverjük.
7.
Az alapra öntjük és a tetejét elsimítjuk.
8.
Fagyasszuk le 2 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
9.
Vágjuk 16 egyforma részre.
Tároljuk légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig, vagy fagyasztva legfeljebb 3 hónapig.
VACSORA
Grillezett káposzta és sütőtök saláta Tahini öntettel
(Elkészítési idő kb 40 perc)
HOZZÁVALÓK:
400 g káposzta 4 szeletre vágva
200 g sütőtök meghámozva és 3 cm-es kockákra vágva
1 olívaolaj spray
só és bors, ízlés szerint
1 doboz csicseriborsó (400g-os doboz) lecsepegtetve és átöblítve
2 gerezd fokhagyma hámozatlanul
1⁄4 csésze sörélesztő pehely vagy reszelt vegán parmezán
1⁄4 csésze (60 g) natur vegán joghurt
2 ek hántolt tahini (szezámmag pehely)
1 ek citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
2 adaghoz
1.
Melegítsük elő a sütőt 230°C/légkeveréses 210°C-ra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
2.
Egy tálcára helyezzük a káposztát és a sütőtököt, meglocsoljuk olajjal és sózzuk, borsozzuk.
3.
Papírtörlővel vagy tiszta konyharuhával szárítsuk meg a csicseriborsót. A másik tálcára tesszük, meglocsoljuk olajjal, és jól átforgatjuk sörélesztő pehellyel vagy vegán reszelt parmezánnal, sóval és borssal.
4.
Tegyük a hámozatlan fokhagymagerezdeket a csicseriborsós tálcára, és süssük 15 percig, vagy amíg a csicseriborsó ropogós nem lesz. Félretesszük.
5.
Forgassuk meg a káposztát- és a sütőtököt a sütőtálcán, és süsse tovább további 10-15 percig, vagy amíg a káposzta és a sütőtök megpuhul, a szélein pedig enyhén elszenesedett.
6.
Ugyanakkor egy kis tálban összedolgozzuk az öntet hozzávalóit. Nyomjuk ki a héjából a fokhagymapürét, és keverjük össze az öntet összes hozzávalójával. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy az állagot hígítsuk, és ízesítsük sóval és borssal.
7.
A zöldségeket elosztjuk a tányérok között, a tetejére csicseriborsót szórunk, és öntettel meglocsoljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
YogArena®